Ontdek de culturele schatten en historische bezienswaardigheden van de Ardennen 

De Ardennen staat bekend om zijn prachtige natuur en spannende avontuurlijke activiteiten, maar ook om zijn rijke historische erfgoed en culturele bezienswaardigheden. Als je van plan bent om de Ardennen te bezoeken, mag je niet missen wat er hier allemaal te zien is. Bekijk hier enkele hoogtepunten!

Kastelen

De Ardennen heeft veel prachtige kastelen uit verschillende tijdperken, zoals het kasteel van Bouillon uit de Middeleeuwen. Neem de tijd om de rijke geschiedenis en architectuur te bewonderen! Andere opmerkelijke kastelen zijn de kastelen van La Roche-en-Ardenne en Modave, die voor een nog meer meeslepende ervaring kunnen zorgen.

Historische steden

Verken de charmante historische stadjes in de Ardennen zoals Durbuy, Dinant en Spa om hun charmante historische charmes te ervaren en geniet van het slenteren door smalle straatjes terwijl je de oude architectuur bewonderd en de gezellige sfeer in je opneemt. Ontdek daarna lokale ambachten of bezoek musea en culinaire specialiteiten die specifiek zijn voor deze regio.

Musea

In de Ardennen vind je tal van intrigerende musea die de rijke cultuur en geschiedenis laten zien, van het Bastogne War Museum dat de Tweede Wereldoorlog uitbeeldt tijdens de Slag om de Ardennen tot het Archeoscope Godfried van Bouillon Museum dat de Middeleeuwen verkent voordat je eindigt in het Musee de La Famenne dat plaatselijke folklore en tradities onderwijst.

Abdijen en kloosters

De Ardennen zijn van oudsher de thuisbasis van spirituele gemeenschappen die zich uitstrekken van abdijen en kloosters zoals de Abdij van Orval in België die bekend staat om zijn trappistenbier en -kaas tot het historische complex van de Abdij van Stavelot met tentoonstellingen over haar vergane glorie.

Grotten van de Ardennen

De Ardennen staan bekend om hun prachtige grottenstelsels. Verken hun ondergrondse rijk in grotten zoals Han en Remouchamps. Bewonder stalactieten en stalagmieten terwijl je meer leert over geologische formaties terwijl je je verwondert over de natuurlijke schoonheid.

Als je op een Camping in de Ardennen verblijft, kun je de culturele en historische bezienswaardigheden van deze Franse regio ontdekken, zoals de betoverende historische monumenten, de lokale tradities en de bijzondere charmes.