Rondreis West Amerika maken? Lees onze handige tips en trucs!

Amerika – of liever gezegd de Verenigde Staten – is een enorm groot land. Zo groot dat het onmogelijk is dat je tijdens een vakantie alles kunt zien en doen. Maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Je kunt in een tijdsbestek van 2 tot 3 weken echt al enorm veel locaties bezoeken. Zeker wanneer je ervoor kiest om alleen een rondreis West Amerika te maken. In het westen is er al genoeg te zien, te doen en te beleven en in onze blog geven we handige tips en trucs voor als je van plan bent om het westen van de Verenigde Staten te bezoeken.

Hoe maak je rondreis West Amerika?

Voor een rondreis West Amerika kun je het beste een camper huren, want hiermee heb je de ruimte en de vrijheid om zoveel mogelijk locaties te bezoeken. Daarnaast scheelt het ook enorm veel geld als je hiervoor kiest. Verblijfplaatsen, zoals hotels, B&B’s en hostels zijn in de regel enorm prijzig en je bent dan toch wat beperkt in je bewegingsruimte. Met een camper heb je vrijheid en alles bij de hand. Dus dat is de eerste tip die we je willen geven!

Met de camper naar Yosemite

Tijdens een rondreis West Amerika moet je natuurlijk één van de mooiste natuurparken van de Verenigde Staten bezoeken. En dan hebben we het natuurlijk over Yosemite. Een park met een oppervlakte van meer dan 3000 vierkante kilometer en hier vind je van alles. Van indrukwekkende gletsjers tot aan vulkanische gebieden en van mooi meren tot aan wilde dieren die in hun natuurlijk leefomgeving vertoeven. Op deze locatie kun je al rustig jezelf een aantal dagen vermaken. Dat staat buiten kijf!

Rondreis West Amerika? Bezoek de Grand Canyon

Je hebt vast en zeker wel eens iets gehoord, gezien of gelezen over de Grand Canyon en deze indrukwekkende kloof met een lengte van meer dan 400 kilometer zorgt voor een adembenemende blik op de bijzondere roodkleurige rotsformaties. Er zijn verschillende uitkijkpunten die je kunt bezoeken en deze locatie leent zich uitstekend voor een aantal memorabele momenten. Het is in ieder geval een locatie die zeker niet op je lijstje van bezienswaardigheden mag ontbreken wanneer er een rondreis West Amerika op de agenda staat.

Naar City of Angels

Aan de westkust van de Verenigde staten vind je ook de bruisende stad Los Angeles en hier vind je natuurlijk alle pracht en praal die je jezelf maar kunt voorstellen. Het is natuurlijk dé locatie waar Hollywoodsterren hun boodschappen doen en leven, maar het is ook een stad waar je heerlijk kunt winkelen en kunt genieten van leuke uitgaansgelegenheden. Het is een stad die je een keer gezien moet hebben. Maar wees voorbereidt op de enorme drukte die er kan zijn. In de stad – die ook wel de City of Angels wordt genoemd – vind je reusachtige winkelgebieden en is er een overvloed aan leuke attracties. Een uitstekende stad waar je jezelf dus prima een flink aantal dagen kunt vermaken! Sowieso is het de moeite waard om een ritje te maken door het sprankelende Beverly Hills.