Dit moet je weten voor jouw vakantie naar Bali

Ondanks het feit dat Bali (zeker) niet het grootste eiland is van Indonesië is het wel zo dat ze kan rekenen op de grootste populariteit. Dat is ook helemaal niet vreemd, want dit eiland beschikt over een groot aantal sterke troeven. In het bijzonder voor natuurliefhebbers geldt dat dit vulkanische eiland heel wat moois in petto heeft. Zou jij graag ook een droomvakantie willen ondernemen en ben je daarvoor nog op zoek naar een paradijselijke bestemming? Dan zal je tot de vaststelling komen dat Bali zich daar ongetwijfeld toe leent. Waarom dat nu precies het geval is? Dat zullen de onderstaande troefkaarten van dit eiland jou meteen duidelijk maken.

Ontdek de prachtige rijstvelden van Jatiluwih 

Bali staat er uiteraard om bekend een bestemming te zijn welke zich kenmerkt door de aanwezigheid van heel wat rijstvelden. Dit gezegd hebbende is het zo dat het ene rijstveld absoluut het andere niet is. Dit geldt zeker voor het rijstveld dat luistert naar de naam ‘Jatiluwih’. Niet alleen wordt hiernaar vaak verwezen als zijnde het mooiste rijstveld van het eiland, maar bij uitbreiding ook van heel Indonesië. Wie er een bezoek aan brengt zal bovendien ook meteen kunnen vaststellen waarom dat nu precies zo is. Het moet dan ook gezegd dat deze omgeving werkelijk oogverblindend mooi is. Er ontvouwt zich hier in ieder geval een geweldig landschap bestaande uit een bijzondere combinatie van niet alleen rijstvelden en hoge bergen, maar ook groene bossen. Er wordt wel eens gezegd dat deze locatie eigenlijk helemaal bovenaan jouw verlanglijstje voor Bali zou moeten staan en in de praktijk kunnen we eigenlijk alleen maar concluderen dat, dat absoluut zeker niet meer dan terecht is. Deze rijstvelden moet je in principe gewoon echt gezien hebben. 

Maak kennis met de vele interessante, prachtige tempels van Bali

Dat cultuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen op Bali staat vast. Dat is deels te wijten aan de aanwezigheid van de verschillende zeer mooie tempels die verspreid over het eiland te bezoeken zijn. Je kan wat dit betreft in de praktijk onder meer denken aan:

  • De watertempel Tirta Empul;
  • De tempel Pura Luhur Batukaru;
  • De tempel Pura Tanah Lot;
  • De tempel Pura Taman Ayun;

De aanwezigheid van deze tempels zorgt ervoor dat Bali kan worden bestempeld als een ontzettend veelzijdige vakantiebestemming welke niet alleen het hart van de natuur-, maar ook van de cultuurliefhebber met zekerheid merkelijk sneller kan doen slaan

Batur, nog steeds een (zeer) actieve vulkaan

Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze het interessant vinden om Bali te bezoeken omdat het eiland zich kenmerkt door een sterk vulkanisch karakter. Dit is deels het gevolg van de aanwezigheid van de zogenaamde Batur vulkaan. Voor deze vulkaan geldt dat ze nog steeds bijzonder actief is. Voor sportieve reizigers geldt dat ze ervoor kunnen kiezen om de 1717 meter hoge vulkaan te beklimmen. De wandeling die je meevoert helemaal naar de top neemt ongeveer twee uur tijd in beslag. Wanneer je eenmaal boven bent aangekomen zal je tot de vaststelling komen dat er zich een ronduit prachtig panorama zal ontvouwen. Dit is een meer dan geweldige beloning die je krijgt. Is er sprake van echt mooi en helder weer? Dan kan je van hieruit zelfs de top zien van Mount Rinjani die zich bevindt op het nabijgelegen Lombok eiland.