Een citytrip Europa, altijd leuk voor een korte vakantie

Wanneer je slechts tijd hebt voor een korte vakantie om te beleven is de kans zeer groot dat je ervoor zal kiezen om een stedentrip Europa te boeken. Voor bijzonder veel mensen geldt dat ze het zeer belangrijk vinden om er zo nu en dan even tussenuit te knijpen. Wanneer dat eveneens geldt voor jou zal je tot de vaststelling komen dat het een absolute aanrader kan zijn om ervoor te kiezen om een citytrip te ondernemen. Je hoeft er zelfs helemaal niet persé het vliegtuig voor te nemen. Enkele bekende wereldsteden zijn bijvoorbeeld perfect vanuit Nederland met de trein te bezoeken. In ieder geval, wil jij graag meer te weten komen over het ondernemen van een citytrip in Europa? Dan zal de informatie die je hieronder aantreft je daar absoluut zeker meer over kunnen vertellen.

Wat zijn de voordelen van een citytrip Europa?

De populariteit van een citytrip Europa boeken is het gevolg van verschillende factoren. Om te beginnen is er natuurlijk de geringe afstand. Ontzettend veel mensen vinden het fijn wanneer ze niet ver hoeven te rijden of te vliegen om op hun vakantiebestemming aan te komen. Zelfs wanneer je naar de IJslandse hoofdstad Reykjavik zou vliegen voor een leuke citytrip zal je tot de vaststelling komen dat er nog steeds sprake is van een bescheiden vluchtduur. 

Wat zijn de populairste bestemmingen voor een citytrip Europa?

Wanneer mensen van plan zijn om een citytrip Europa te ondernemen spreekt het voor zich dat er daarbij vaak wordt gedacht aan bepaalde, specifieke bestemmingen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een citytrip naar de Engelse hoofdstad Londen. Ook de Franse hoofdstad Parijs is (zeker bij verliefde stellen) een bijzonder vaak gehoorde keuze. Het spreekt echter voor zich dat dit zeker niet alleen maar de topbestemmingen zijn. Wat bijvoorbeeld verder ook te denken van tevens zeer populaire steden zoals met name:

  • Barcelona en Madrid in Spanje;
  • Lissabon en Porto in Portugal;
  • Berlijn en Keulen in Duitsland;
  • Rome en Venetië in Italië; 

Uiteraard zouden we bovenstaand lijstje nog flink kunnen uitbreiden. Ons punt is echter ongetwijfeld duidelijk. Heel wat prachtige en bovendien ook zeer interessante steden zijn gelegen op een beperkte afstand van Nederland. Dit zorgt ervoor dat ze zonder probleem bezocht kunnen worden tijdens bijvoorbeeld een (lang) weekend. In ieder geval is het ondernemen van een citytrip Europa mede omwille van deze reden al een zeer lange tijd ontzettend populair. 

Onderschat ook de minder bekende topbestemmingen niet!

De voorbeelden van bestemmingen die we hierboven hebben aangehaald zijn uiteraard zeer bekend. Dit zijn dan ook de absolute toeristische topbestemmingen. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook mindere Goden zijn die de moeite meer dan waard zijn om te bezoeken. Het gaat hierbij dan in eerste instantie om bijvoorbeeld de Belgische hoofdstad Brussel of wat te denken van Brugge, het Venetië van het Noorden? Over Noorden gesproken, ook in de Scandinavische landen zijn enkele verrassend mooie steden terug te vinden. Overweeg bijvoorbeeld zeker eens een bezoekje aan de steden Stockholm en Oslo en wat bovendien ook te denken van Helsinki? Het zijn stuk voor stuk bijzondere steden die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken tijdens een citytrip Europa.